Copenhagen Design Agency skal videreføre MINDCRAFT

Kristian Kastoft and Anders Kongskov founded Copenhagen Design Agency in 2016

Den prisvindende danske designudstilling MINDCRAFT overdrages af Statens Kunstfond til Copenhagen Design Agency, der i 2020 præsenterer MINDCRAFT i Milano ved verdens førende designbegivenhed. MINDCRAFT vil kun opnå delvis finansiering fra Statens Kunstfond fremover.

MINDCRAFT-udstillingerne er gennem 11 år blevet præsenteret ved verdens førende designbegivenhed Milan Design Week. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design, der ejer MINDCRAFT, ønsker nu at videregive MINDCRAFT-aktiviteten til en privat aktør, og udvalget har besluttet at overdrage MINDCRAFT til Copenhagen Design Agency. Projektet kommer således til at leve videre og vil fortsat være et flagskib for dansk design i Milano fra 2020.

”Vi er meget glade for den tillid, som Statens Kunstfond viser os ved at overdrage MINDCRAFT til vores virksomhed. Vi synes, det er positivt, at MINDCRAFT kommer til at leve videre. For os er MINDCRAFT en platform og et brand, der på bedste vis synliggør dansk design internationalt som et kreativt felt, der bygger bro mellem kultur og erhverv til gavn for både den enkelte designer, designbranchen og Danmark som kreativ designnation,” siger Kristian Kastoft, medstifter og partner i Copenhagen Design Agency.

MINDCRAFT bliver ikke udstillet i Milano i 2019. I stedet vender MINDCRAFT tilbage i 2020 i sit nye format.

MINDCRAFT med nye typer samarbejder
MINDCRAFT bliver delvist finansieret af Statens Kunstfond fremover. For at gøre platformen økonomisk bæredygtig vil konceptet indebære nye typer samarbejder med fonde, sponsorer og virksomheder.

”Vi har stor respekt for MINDCRAFT-aktiviteten og brandet, som har betydet enormt meget for dansk design og kunsthåndværk i mere end et årti. Samtidig synes vi, at tiden er moden til at lade en anden aktør overtage aktiviteten, så vi kan prioritere at støtte andre projekter. Det bliver ikke en let opgave at overtage MINDCRAFT, men Copenhagen Design Agency har en stor erfaring med MINDCRAFT og med Milan Design Week, så vi mener, at de er de helt rette til opgaven. Vi ønsker, at MINDCRAFT lever videre i mange år, og vi håber at andre fonde og sponsorer vil være med til at løfte økonomien omkring aktiviteten fremover,” fortæller Anne Blond, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design.

Copenhagen Design Agency vil arbejde med et nyt format for MINDCRAFT, hvor samarbejde med andre aktører bliver en naturlig del af konceptet. Med overdragelsen af MINDCRAFT til Copenhagen Design Agency, bliver der nu mulighed for medfinansiering og nye tiltag i konceptet.

”Man kommer til at opleve nogle forandringer i MINDCRAFT, blandt andet i kraft af, at økonomien ikke er den samme fremover, men også fordi visse områder har gavn af at blive gentænkt. Vi kommer helt naturligt til at investere meget tid i transformationen af MINDCRAFT, men vi vil fortsat arbejde med vores øvrige kunder og projekter samtidig med driften af MINDCRAFT-platformen,” fortæller Anders Kongskov, medstifter og partner i Copenhagen Design Agency.

Copenhagen Design Agency
Copenhagen Design Agency blev stiftet i 2016 af Kristian Kastoft og Anders Kongskov, der gennem hhv. 17 og 11 år har arbejdet professionelt med dansk design og kunsthåndværk. Stifterne har samarbejdet med et bredt udsnit af den danske design- og kunsthåndværkscene.

I regi af Danish Crafts har stifterne af Copenhagen Design Agency været med til at udvikle konceptet for MINDCRAFT og har gennemført MINDCRAFT i Milano fra 2008-2016. Heraf tre år i regi af Statens Kunstfond.

Copenhagen Design Agency rådgiver virksomheder og andre aktører i design- og arkitekturbranchen om positionering, PR og kommunikation og bistår med konceptudvikling og projektledelse. Konsulentvirksomheden kommer fortsat til at arbejde med øvrige kunder og projekter samtidig med driften af MINDCRAFT-platformen.

Om MINDCRAFT
MINDCRAFT har haft markant betydning for dansk design og kunsthåndværk og er med tiden blevet et internationalt kendt og anerkendt brand i designbranchen. Udstillingen har været til gavn for de deltagende designere og kunsthåndværkere og for Danmarks brand som et samfund, der satser på kreativitet og design.

MINDCRAFT blev født i den selvstændige kulturinstitution Danish Crafts i 2008. Danish Crafts fusionerede med Statens Kunstfond og Slots- og Kulturstyrelsen i 2014, og MINDCRAFT har siden 2014 været fuldt finansieret af Statens Kunstfond med Slots- og Kulturstyrelsen som operatør.

MINDCRAFT blev vist for første gang i Milano i 2008 og udstillingen vandt samme år ”Best Contribution to 100% Design” i London. Fra 2008-2010 blev MINDCRAFT kurateret af arkitekt Karen Kjærgaard. Sidenhen har udstillingen været kurateret af Cecilie Manz, Salto & Sigsgaard, Nina Tolstrup (Studiomama), GamFratesi, Henrik Vibskov og Ditte Hammerstrøm. MINDCRAFT har modtaget en række nomineringer og priser gennem årene, bl.a. en Milano Design Award og en German Design Award.

Flere af de medvirkende designere og kunsthåndværkere i MINDCRAFT har gennem deltagelsen fået et internationalt karriereløft. Blandt andet gennem aftaler med internationale designgallerier og gennem aftaler med designproducenter, der har sat designernes prototyper i produktion. Flere af disse produkter eksporteres i dag til hele verden med stor succes.


Mindcraftexhibition.com